TURKIYE BURSLARI TURKISH SUMMER SCHOOL

TURKIYE BURSLARI TURKISH SUMMER SCHOOL

TURKIYE BURSLARI

TURKISH SUMMER SCHOOL

  1. Summer School Period: 1 July – 20 August 2013 (tomer)
  2. 21 to 24 August to 2013 (Istanbul trip and Closing Program)
  3. Application Deadline: May 2 – May 22, 2013
  4. Monthly Scholarship Amount: £ 500
  5. Transportation cost to and from Turkey will not be covered
  6. Scope of the Summer School:
    • Turkish Summer School Program will be participated by students from different countries. Turkish will be the language used in the training, as well as the trip for sightseeing in order to know the culture and region.
    • Summer school students for about eight weeks in different cities in. This is the area of ​​education and culture, as well as with the natural beauties of the city where the students the purpose of identifying the trip to participate in programs. Wedding, festival, arts and crafts by participating in activities such as construction, will have the opportunity to learn by experiencing the culture.
    • We will visit various cities of Anatolia in the last part of Summer School program hosted nice civilizations, empires, they move to Istanbul was the capital. Istanbul brought together all the groups, the participants in different cities to share their experiences with friends and the opportunity to see all the colors of the Anatolian culture and history are obtained. Topkapi Palace, Hagia Sophia, Blue Mosque, Dolmabahçe many important guests visiting the program, held on the last day with a rich cultural content and a closing eight-week-long Summer School program.
    • Terms of Reference
      1. be a citizen of any country other than the Republic of Turkey
      2. to be a student at the university in a country other than Turkey
      3. under the age of 18, not 27 years of age.
      4. General academic grade point average of at least 70%
      5. Never received any scholarship before from the Republic of Turkey.
      6. Has not completed elemnetary and high school in Turkey.
      7. Have a basic level of knowledge of Turkish
      8. Required documents
        • Student Certificate
        • Copy of a valid identity document
        • 1 photo

18 thoughts on “TURKIYE BURSLARI TURKISH SUMMER SCHOOL

    • halo rony, pasport bisa di peroleh dengan mengurusnya, waktunya 1-2 minggu di kantor imigrasi, biayanya berkisan 250-300 ribu, di coba saja dulu untuk apply ya

  1. Permisi. Saya ingin bertanya:
    1. Ketika terpilih, apakah harus punya score TOEFL atau IELTS nggak?
    2. Disitu tertera, harus punya basic pengetahuan tentang Turki, itu bagaimana?🙂 Atau meski tidak tau bahasa turki tapi bisa English, bisa nggak?

    Mohon jawabannya kak. Terima kasih

    • Halo mas akbar,
      1. kalo berdasarkan persyaratan tidak di minta
      2. ya kalo ada akan lebih baik dan mendukung, kalo belum bisa usahakan untuk belajar otodidak sebelum keberanagkatan, di sini juga mas akbar bisa cek link MIT Turki, kita punya laman belajar Bahasa Turki, di laman atas “Belajar Bahasa”

      sama Mas Broo AKbar, di tunggu di Turkey ya

  2. Terimakasih infonya,
    mba mau tanya tentang biaya hidup disana, terus beasiswa £ 500, Apakah cukup untuk semua keperluan (transportasi, makan, dll)?
    kalau tidak kira2 minimalnya bawa berapa ya?
    satu lagi, nantii di Turki tinggalnya juga di cover sama penyelenggara beasiswa?

    Mohon info tentang biaya finansialnya ^^

    • insya Allah 500 uero itu sudah lebih dari sangat cukup sekali, hihi…mb risti bahkan bisa nabung dan bawa oleh2 buat keluarga di indonesia dan teman2 ketika pulang ke Indonesia, aseekkk dah, iya di cover kalo gak salah, di sediakan tempat tinggal, kalo mb mau bawa tambahan bisa bawa 4 juta untuk 1 bulan insya Allah sudah cukup, lebih malah kalo dengan beasiswanya😀

      • yang summer school itu lagi bulan puasa terus 2 bulan huhu kayanya lebih hemat :3,
        oh iya mau tanya kalo tiket pesawat PP itu mba pernah pake sponsor ngga? kalo iya ngajuin kemana ya? saya berdomisili di bandung. ngomong ngomong saya sudah mendaftar yang summer school semoga bisa keterima aamiin, mohon doanya yah mbaaa😀

      • so pasti lebih hemat pisan dah, aseeeekkk😀. dulu pengalaman sih pernah ngajuin ke Garuda,😀, coba aja kalo berhasil lumayan kan…kalo bisa mah masukin ke maskapai penerbangan mb risti, mudah2an aja.

        semoga berhasil ya mb risti, aamiin insya Allah. Turkey dah nungguin tuh😀

      • mba, alhamdulillah saya keterima summer school program ini terus ditempatin di Edirne.. tapi berhubung Turki lagi demo besar besaran soal Tayyip Erdogan yg Taman Kota.. orang tua saya jadi khawatir jadi aja ga diizinin

        sebelumnya terimakasih yah mba soal info ini, mohon diinfokan lagi ya kalau ada summer school Turki gitu.. huhu ^^

  3. Halo kak, mau tanya, kira2 untuk taun depan dibuka summer school juga tidak ya? Kira2 pendaftaran dibuka bulan apa? Makasih kak🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s